Kiukkosten sukuseura Etusivu
Uutisia
Ilmoituksii ja kauppalopoi
Tiedotteita ja kehotuksii
Yhteystiedot
Yhdistyksen perustamiskirje ja säännöt
Kiukkosten historiaa
Kiukkosten kuva-alpumit
Tarinoita muistista - ja hatusta
Suvun suurnaisia ja -miehiä
Kiukkoset evakossa
Linkkilöi muihin paikkoihin
Lähetä sähköposti
Palaute


KIRJAUTUMINEN »
TARINOITA KAIKILTA

Puolitoistapäiväiset

Kiukkosten kesäpäivät pidetään

4.7.-5.7.2009 Hartolassa

Gasthaus-Camping Koskenniemellä osoitteessa Koskenniementie 66, 19600 Hartola.

Kiukkosen sukuseuran kesäpäivät pidetään tänä vuonna Hartolassa erityisen mukavan ohjelman merkeissä.
Samalla on tarkoitus tehdä merkittävä kulttuuriteko keräämällä suvun vanhemman väen tarinoita ylös ja julkaisemalla ne sitten Internetissä n'ill' sukuseuran sivuilla jälkipolvia varten.

Olemme järjestäneet juhlan siten, että siellä viihtyvät myös lapset ja nuoret, heitä toivotaan mukaan auttamaan tietotekniikan käytössä ja tarinoiden ja kuvien taltioimisessa. Olisi hienoa jos saatte houkuteltua nuoria mukaan .

Kesäpäivät aloitetaan kotisivujen esittelyllä ja silloin on mahdollisuus saada opastusta tiedon ja esim. myös omien valokuvien tallennustavoista sivuille ja tarvittaessa annetaan apua sukutiedon tallentamiseen muutoinkin.

Mukaan tulee siis varata nettisivuille tehdyt sukuhaaran kirjoitukset (mieluimmin valmiina muistitikulla) ja valokuvia sukuhaarasta, niin tarvittaessa tarjotaan apua niiden siirtämiseksi sukusivugalleriaan.

Lapsille järjestetään samaan aikaan ohjelmaa niin, että vanhempi väki saa perehtyä muistitiedon kirjaamiseen ym. samaan aikaan kuin muksut keräävät kokemuksia leikkien ja kisaillen karjalaisia puuhia.

  • Nuoret tietoteknikkataiturit tarvitaan mukaan sivujen tekotalkoisiin!
  • Vapaaehtoisia tarinakirjureitakin tarvitaan!
Iltasella pidetään ruokailun lomassa sukuseminaari. Siinä sukuhaarat voivat kertoa etukäteen valmistellussa puheenvuorossa sukuhaaransa voimahahmoista, tärkeimmistä käännekohdista tms. puristettuna kymmenminuuttiseen tietopakettiin (siis max.10 min).


Kesäpäivät painottuvat karjalaisuuteen, joten ruoka on tärkeässä asemassa. Yhden ruokailun antimet , sunnutain lounas,  tulevat olemaan teidän ja meidän omaa tuotantoa eli sukuhaaran parasta antia karjalaisesta keittiöstä. Tästä tulee mukaantulijoille lisätietoa myöhemmin.


Ajatuksena on iloluonteiseen karjalaiseen tapaan leikkiä, kisailla ja laulaa, joten on hyvä varustautua jo nyt avoimella ja iloisella miellä matkaan!

Kannattaa myös jo nyt alkaa miettiä oman sukuhaaran tärkeitä vaiheita ja oman perhekunnan karjalaisia mielisyömisiä.


31.03.2009 16:21
Veli-Antti Savolainen
Takaisin