Kiukkosten sukuseura Etusivu
Uutisia
Ilmoituksii ja kauppalopoi
Tiedotteita ja kehotuksii
Yhteystiedot
Yhdistyksen perustamiskirje ja säännöt
Kiukkosten historiaa
Kiukkosten kuva-alpumit
Tarinoita muistista - ja hatusta
Suvun suurnaisia ja -miehiä
Kiukkoset evakossa
Linkkilöi muihin paikkoihin
Lähetä sähköposti
Palaute


KIRJAUTUMINEN »
Kuulumisia ja tulevia tapahtumia

Jäsenkirje 12 2008
Hyvät Kiukkosten Sukuseura r.y:n jäsenetViime kesänä toteutettu sukuseuran matka, useimpien kohdalta jo esivanhempien kotiseudulle Laatokan Karjalaan onnistui hyvin. Täydessä linja-autollisessa sukua oli mukana jo konkarikävijöitä, mutta myös useita nuoremman sukupolven edustajia.


Sukuseuran hallitus kokoontui hieman vaajaa lukuisena Kiukkosenniemellä pohtimaan seuraavien vuosien ohjelmaa. Ajattelimme, että vuonna 2009 pidettäisiin sukuseuran kokoontumisen osalta välivuosi ja suunnattaisiin voimavarat vuoteen 2010, joka on vuosikokousvuosi. Perustimme hallituksen kokouksessa työryhmän miettimään vuosikokouksen toteuttamista.


Paluumatkalla Suomeen saimme erityisesti nuorelta väeltä palautetta siitä, että sukuseuran tulisi kokoontua vuosittain ja näin jäsenistökin sitoutuisi kiinteämmin sukuseuraan.


Sukuseuran hallitus on saamansa palautteen johdosta päättänyt toteuttaa ensi vuonna kesäpäivät, jotka tulevat olemaan sukuperinteen keräämistilaisuus.


Hallitus on ottanut hallituskauden päätavoitteeksi nuoremman polven sitouttamisen aktiivisiksi sukuseuran jäseniksi ja yhtenä keinona toteuttaa tämä tavoite panostamme erityisesti sukuseuran kotisivujen kehittämiseen. Tästä on teille kaikille lähetetty jo alustavasti tietoa ja sivuilla jo olevaa materiaali voit katsella osoitteessa www.verkkoheimo.net/Kiukkoset


Tarkoitus on myös, että sukuseuran tapahtumien tiedottaminen, jäsenkirjeet yms. näkyisivät sukuseuran sivuilta helposti kaikille. Myös jäsensivuihin liittyviä kysymyksiä käsitellään sukuperinteen keräämistilaisuudessa ensi kesänä.


Ilmoitamme nyt alustavasti tiedoksenne, että puolitoistapäiväinen sukuperinteen keräämistilaisuus pidetään eräänlaisena kesäleirinä Hartolassa, joka on noin 50 km Heinolasta Jyväskylään päin. Varatkaa näitä päiviä varten kalenteristanne jo aika, tilaisuus on 4 -5.7.2009.


Alustavan suunnitelman mukaan on tarkoituksena aloittaa päivät sukuseminaarilla, jossa sukuhaaroittain kukin kertoo ja esittää etukäteen valmistellun puheenvuoron sukuhaarastaan ja sen kohtaloista. Mukaan voi varata myös nettisivuille tehdyt sukuhaaran kirjoitukset ja valokuvia sukuhaarasta, niin tarvittaessa tuossa tilaisuudessa saa apua niiden siirtämiseksi sukusivugalleriaan.


Koska tilaisuus painottuu karjalaisuuteen, emme voi unohtaa ruokaa, joka tulee olemaan yhden aterian osalta sukuhaarojen parasta antia karjalaisesta keittiöstä. Ajatuksemme on, että iloluonteiseen karjalaiseen tapaan myös leikimme ja laulamme karjalaisia lastenleikkejä yms. Tällainen osio on kohdistettu erityisesti suvun lapsille, mutta kaikki me lapsenmieliset aikuiset sovimme luontevasti kisailuun mukaan.


Toivommekin, että varaat nyt jo sydänkesänä mainitun viikonlopun suvulle ja ehkä alat miettiä oman sukuhaarasi tärkeitä vaiheita ja tapahtumia ja mietit oman perhekuntasi karjalaisia mielisyömisiä.


Pirjo Rantala ottaa mielellään jo alustavia ilmoittautumisia sukuperinnepäiville. Hallitus hioo ja valmistelee hyvän ohjelman iltanuotioineen, leirillä kun ollaan. Tapahtumien yksityiskohtiin paikan yms. osalta osallistumismaksuihin yms. palataan kevään korvalla.


Viime kirjeessä lähetimme pankkisiirtolomakkeen sukuseuran jäsenmaksun maksamisesta vuosille 2008‒2010. Vasta noin kolmannes on maksanut jäsenmaksun ja toivommekin, että kaikki huolehtivat tästä tärkeästä jäsenvelvoitteesta. Seuran talous tulisi saada vakaalle pohjalle, koska vain sillä tavalla me voimme esim. ylläpitää jäsensivuja ja kehittää seuran toimintaa. Sukuseuran tilinumero on Keski-Uudenmaan Osuuspankki 506203-2144508 ja jäsenmaksu oli määrältään 20 euroa perhettä kohden eli samassa taloudessa asuvat henkilöt muodostavat jäsenmaksussa tarkoitetun perheen.


Toivottavasti muillakin kuin meillä Lahdenpohjassa käyneillä on ollut oikein mukava ja rentouttava kesä ja syksy.


Toivotamme kaikille sukuseuran jäsenille lähimmäisineen oikein hyvää joulunodottelua ja myös samalla tulevat niin joulun kuin uuden vuodenkin toivotukset hallitukselta teille kaikille. Sukuperinneleirin tarkempaan ohjelmaan ilmoittautumisineen palaamme ensi vuoden puolella.


Sukuseuran hallituksen puolesta
Olli Järvi                                        Pirjo Rantala
puheenjohtaja                              sihteeri
olli.jarvi@boliden.com                 pirjo.rantala@pp.phnet.fi


02.02.2009 09:43
Veli-Antti Savolainen
Takaisin